Asztali DVR-ekről

Alapvetően az asztali DVR egy a gyártó által célspecifikusan összeállított PC elemekből áll, amely a digitalizáló kártya köré épül. Alapvető megkülönböztetés a PC alapú rögzítőtől az, hogy a gyártó egy beágyazott menürendszert jelenít meg, amely csak a menüpontok szerint konfigurálható.

Az asztali DVR a kamerák (fekete-fehér vagy színes) analóg videójeleit digitalizálja és tárolja. A kamerák képét a biztonságtechnikai monitoron, vagy akár egy televízió készüléken – átalakító segítségével – is képes megjeleníteni, miközben a felvétel egyidejűleg egy winchesterre rögzül. A rendszer előnye, hogy a készülék kezelése egyszerű, hétköznapi felhasználónak is egyértelmű. További előny, hogy a rendszer stabilitását nem befolyásolja semmilyen körülmény, nem úgy mint a PC alapú rendszernél (szoftver megállások, rendszer lefagyás). A rögzített idő hossza a kamerák számától, a másodpercenkénti mentett képkockák számától (25 képkocka/mp), a kép minőségétől és a tömörítési beállításoktól függ. Egy kiértékelhető felvételhez legalább 8 képkocka/mp-es sebességre van szükség, amit ha MJPEG formátumba tömörítünk közepes minőséggel, akkor egy két kamerás rendszernél egy 200GB-os winchesterre kb. egy hónap folyamatos rögzítés elfér. Ebben az időszakban lehetnek lényegtelen időszakok is (pl. éjszaka), amiket ki lehet szűrni a beépített mozgásérzékelő funkcióval. Ez a funkció a figyeli a kamerák képét, és ha mozgást tapasztal akkor elindítja a felvételt, majd egy megadott idő után ismét leállítja. A mozgásérzékelő figyelési területe beállítható (maszkolható), így megoldható akár csak egyetlen ajtó figyelése. Ezekkel a funkciókkal tovább növelhető a rögzítési idő és az esetleges felesleges részek is kihagyhatóak. A rögzítési idő növelésének egy másik módja, hogy akár minden napra más-más rögzítési ütemet állítunk be. Ez hasznos lehet olyan helyeken ahol az egyes napokon más a nyitva tartás. Ezekkel a beállításokkal akár kétszeresére növelhető a rögzített idő.

Ha a merevlemez megtelt, beállítástól függően vagy leáll, vagy a legrégebbi adat felülírásával folytatja tovább a rögzítést. A rögzítőkártya, típustól függően egy vagy több hangbemenetet is képes rögzíteni.A rögzített felvételt a monitoron/TVn, vagy az Interneten keresztül lehetséges megtekinteni. Az utóbbihoz fix IP címes ADSL kapcsolatra, valamint a távoli gépen egy kliens szoftver telepítésére van szükség, amit természetesen a rendszer tartalmaz. Ugyanakkor már elterjedt az un. DDNS szolgáltatás, ami a relatív drága fix IP címes kapcsolatot váltja ki egy ingyenes Dyn DNS szolgáltatói szerverre való regisztrálással.

Árajánlatkérés
close slider
[]
1 Step 1
Ajánlatkérés

Kérjük töltsd ki az alábbi adatlapot:

Hol található az ingatlan?

Város
Megye
Irányítószám
Utca / Házszám
Rendszer kiválasztása
Egyéb rendszer
Szolgáltatás kiválasztása
Elérhetőség
Cégnév / Név
Telefonszám
E-mail cím
Fájl feltöltése
Fájl feltöltése (alaprajz)
Kérjük, hogy írja le részletesen az elképzeléseit
0 /
Previous
Next